Hogyan sikerült introvertáltként 600 ember előtt beszélnem és ezt élvezni is közben?
Gyerekkori bakiktól a színpadig

mikrofon_rsz.jpg

Végre ismét lehet konferenciákra, előadásokra menni! Emberek előtt beszélni azonban sokaknak kihívás. Számomra is az volt sokáig. Hogyan jutottam el oda, hogy introvertáltként 600 ember előtt beszéltem a múlt héten és ezt még élveztem is közben?

Az iskolában, ahova jártam általánosban, minden félévkor és év végén is műsorral, kis színdarabbal készültünk. Szerettem és utáltam egyszerre! Jó volt készülni az osztálytársaimmal, meglepni a szülőket, az előadásokat Apu ráadásul mindig le is videózta. Viszont sose vállaltam hosszú mondatos vagy akár fő szerepeket, mert annyira izgultam az előadás alatt, hogy olyan is volt hogy belekavarodtam a versbe és felsültem. Leblokkolt az agyam és nem tudtam végig mondani. Szerencsére sokáig nem emésztettem magam rajta, és a szüleim is büszkék voltak rám mindig, a teljesítményemtől függetlenül. 

Ennek ellenére ez az izgalom sokáig elkísért! Egészen közel a 40. szülinapomig, amit most a Női Vállalkozók Napján, úgy érzem sikerült végre feloldani. Vagy legalábbis jó úton vagyok e felé!

Szóval sose szerettem 3-4 embernél többel egyszerre beszélni. Mindig is a kis társaságok voltak a kellemes környezet a számomra, ami egy tipikus introvertált tulajdonság és én a 16personalities teszt alapján bizony 60%-ban inkább intro vagyok. A teljes személyiség típusom Mediátor, azaz szeretek másokat meghallgatni és arra törekedni, hogy mindenki jól járjon a beszélgetés végén, főleg ha valamiben kimondottan egyezségre kell jutni. A családi vállalkozásunkban az évzáró ünnepségünkön is mindig mondunk kis évösszegző beszédet a kollégák számára, megköszönjük a munkájukat, stb.., ezeket a beszédeket az utóbbi években javarészt már én tartottam. Ez se volt még a kedvencem 2021-ben. Mindig szépen felépítem a mondandómat fejben, aztán amikor jön a beszéd ideje, csak a felét mondom el. A hangos gyakorlás sose volt az erősségem, pedig sokat segítene az is, tudom. Meg az is hogy kézzel írjam le a szöveget először.

Ami viszont bejött végül, arra igazán nem gondoltam, hogy ennyire beválik! Két éve foglalkozom az illóolajokkal, szenvedélyesen szeretem őket és ahogy jönnek az újabb pozitív tapasztalatok, annál erősebb ez a szenvedély és imádom megosztani őket másokkal is. 

zs_r_n.jpg

Évek óta követem Kende-Hofherr Krisztát, hallgatom a hétfői hétindítóit, voltam személyes előadásán is, ahol megosztotta ő is, hogy mennyire félt színpadra lépni. Elmesélte, hogyan lehet "átverni" az agyunkat, amikor izgulunk. Egyszerűen, amikor jön ez az érzés, mondjuk magunknak azt, hogy izgatottak vagyunk.

Azaz a negatív stresszt alakítsuk át pozitív stresszé!

Nagyon inspiráló volt számomra ez az ötlet és megjegyeztem későbbre, hogy a javamra fordítsam majd a megfelelő pillanatban. Azt még akkor nem gondoltam, hogy ez hova vezet majd és 600 fő előtt tudok megszólalni bátran és még élvezni is fogom a színpadi jelenlétem.

Mi az én titkom ehhez?

Kriszta módszerét tovább fejlesztettem és kiegészítettem érzelmekre ható illatokkal, amiben levendula, cédrus, vanilia és lime is van. Az első alkalom, amikor kipróbáltam ezt a technikát, akkor zoomon beszéltem kb 20-30 ember előtt 20 percen át és már akkor sokkal jobban ment, mint reméltem. Utána volt pár hasonló alkalom, meg a céges Karácsony és mind jobban sikerült, mint előtte bármikor. Könnyebben jöttek a gondolatok, a hangom már szinte alig remegett és kezdtem egyre lazábbnak is érezni magam a beszédek alatt. Végül eljött a nap, amikor Zsuzsival 600 ember előtt álltunk színpadra. Ahogy a korábbi alkalmaknál is, fogtam egy illatot, ami bátorságot ad, mantráztam, hogy izgatott vagyok, jól vagyok, élvezem a helyzetet. Ahogy közeledtünk a színpad felé vártam a pillanatot, mikor jön a gyomorgörcs, remegés, blokkoltság érzés. 

Képzeljétek, szinte semmilyen intenzív negatív érzelem nem jött! Persze, kis drukk volt, de közel sem akkora, mint addig bármikor! Egyszerűen élveztem azt a pár percet, amíg pont arról beszéltünk a résztvevőknek, hogy az illatok milyen jó hatással vannak ránk, hogyan jutnak át a vér-agy gátunkon és így hogyan segítenek nekünk az elakadásainkban.

szinpad.jpg

A hab a tortán pedig az volt, amikor hazaértem fáradtan ugyan, de nagyon boldogan, akkor a párom is megjegyezte, hogy örül, mert boldognak lát! Ennél jobb elismerés, visszacsatolás nekem nem kell, pont így éreztem magam azon a napon. Boldogan!

Illatos napokat,

Nóri

Érdekel a többi illatos praktikám?

Itt találsz Instagramon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://illoolajok.blog.hu/api/trackback/id/tr1417842543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ölelés egy palackban

Hogyan hozd ki Te is a legtöbbet magadból illóolajok segítségével és találj megoldásokat természetes módszerekkel. Hozd egyensúlyba a tested és a lelked illatokkal.

Friss topikok

Címkék

agyal (2) állapotfelmérés (6) allergia (1) alvás (3) anya (4) anyagi biztonság (3) anyák napja (1) anyaság (3) anya jól van (6) arcpermet (2) aromaterápia (8) bátorság (11) béke (7) belsőleg fogyasztható illóolaj (6) beszéd (1) be the change (12) borsmenta (6) cédrus (3) citrom (4) citromfű (3) coach (1) csináld (11) deviza (1) deviza számla (1) diffúzor (13) diy (3) édesanya (3) egészség megőrzés (11) együttműködés (6) elengedés (4) életmód (15) előadás (1) élőzés (1) ensanathermalhotel (1) érzelmeink illata (15) érzelmiállapot (6) érzelmiegyensúly (21) érzelmi állapot (7) érzelmi illatok (14) érzelmi egyensúly (5) esemény (4) eukaliptusz (1) euro (1) farm (2) farmlátogatás (1) fesztivál (2) feta krém (1) fizikai állapot (2) főzés (2) fűszer (1) fűszerezz (1) garancia (4) gary young (1) geranium (3) grapefruit (1) guacamole (1) gyakorikérdések (12) gyerekek és illóolaj (1) hogyan használd (8) home office (1) humusz (1) illat (23) illatosélet (25) illóolaj (28) illoolaj (23) immunrendszer támogatás (7) introvertált (1) iroda (1) itovi (6) jázmin (2) kamilla (1) kapcsolat (4) karácsony (1) kata (1) kattog (2) kende-hofherr krisztina (1) kerti parti (1) konyha (2) konzultáció (4) közösség (19) lelkiállapot (5) lepárlás (1) levendula (12) levendulaillóolaj (6) margit sziget (1) masszázs (3) mediátor (1) meditáció (3) megelőzés (10) meghitt (1) megoldás (7) mentálisegészség (5) merjlépni (8) merj lépni (13) mikrofon (1) milyen diffuzort válasszak (1) mindset (9) minőség (21) muskátli (2) muskotály zsálya (1) napozás (1) napozás utáni spray (2) negatívstressz (4) neroli (1) network marketing (2) nicolas landel (1) nőiváltó (1) nőiváltófesztivál (1) női váltó (1) nőknek (12) nyár (3) nyárillat (3) nyugdíjas évek (2) nyugtató (8) öngondoskodás (1) önsimeret (15) oregano (2) otthon (17) pacsuli (1) pajzsmirigy (4) parfüm (7) párkapcsolat (4) parlagfű (1) párologtató (3) pihentetőalvás (3) piknik (1) pollen (2) pozitívstressz (2) recept (5) release (2) rendezvény (3) reziliencia (6) ripkata (1) rólam (3) romantika (1) seed to seal (1) selfcare (1) sikeres (1) sikeresnők (17) spray (1) stressz (5) stresszkezelés (14) szaglászás (3) szalmagyopár (1) személyiségtípus (1) szeretet (2) színpad (1) szúnyog riasztó (1) találkozzunk (2) tapasztalat (19) táplálkozás (3) tavasz (1) tavasz illata (1) tél (1) testpermet (1) tipp (7) tippek (15) tömjén (2) top5 (1) tudatalatti (6) valentin nap (1) valódilevendula (2) változás (6) vegyszermentes (6) workshop (1) ygeneráció (2) ylanylang (4) ylday (1) youngliving (22) younglivingday (1) young living (4) zsálya (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása