7 illóolaj a meghitt Karácsonyhoz
és egy csodás télhez, hogy felkészítsd magad a tavaszi megújulásra!

kari.jpg

Ami az illatokat illeti, a kedvenc hónapom a tél.

Az illóolajokat a legjobb zárt helyen párologtatni, hogy igazán élvezhessük a csodás illatokat. Én magam is ősztől-tavaszig párologtatok a legtöbbet. A levegő fertőtlenítésén kívül pedig számos más dologra is használhatjuk a minőségi illóolajokat.

A tél tele van csodával, titokkal és meglepetéssel. Támogat minket abban, hogy a sötétebb napokon közelebb kerüljünk magunkhoz is, felkészüljünk az újra kezdéshez, amit majd a tavasz hoz. A legtöbb illóolaj, amit most ajánlok, az a Karácsonyhoz köthető leginkább, de bemutatom hogy mennyi minden másra is használhatóak hogy a január és február is meghitt, bensőséges hangulatban teljen és valóban arról szóljon ez a téli időszak, amiről kell. Kár siettetni, inkább élvezzük, éljük meg és ismerjük meg magunkat még jobban.

Az illatok alapvetően az érzelmi és memória központunkat stimulálják, érik el, ezért is fontos a jó minőségű illóolajok választása. Tulajdonképpen ez olyan, mintha lenne otthon egy mini pszichológusunk, úgy tudják az illatok a tudatalattinkat megérinteni, befolyásolni, alakítani. Megerősítő mondatokkal pedig akár pár hét alatt érzékelhető változásokat tudunk elérni a gondolkodás módunkban, amiből aztán (nem csak) tavasszal sokat profitálhatunk.

7 illóolaj a téli hónapok csodáihoz:  tomjen.jpg

Tömjén: a Karácsony megkerülhetetlen illata, amit az ókorban értékesebbnek tartottak az aranynál, mert úgy vélték mindent gyógyít. Nem véletlen, hogy a Három Királyok is ezt vitt a kisdednek születésekor. Folyékony botoxnak is szoktuk hívni, ez azt jelenti, hogy érdemes az arcápoló krémedbe is tenni belőle vagy csak simán bekenni vele az arcod. Meditációkhoz is nagyszerű társ, mert lélekemelő, élénkíti a spirituális éberséget és fejleszti a figyelmet.

Narancs: igazi felemelő, boldogságot adó az illata. Támogatja az immunrendszert, ezért a belsőleg fogyasztható verzióját érdemes akár a reggeli kávénkba, vagy az esti teába/kakaóba is cseppenteni. Sőt, akár a diós/mákos beiglit is megbolondíthatjuk vele vagy bármilyen süteményt ami a narancs héját írja. Nem kell többé a bio narancsot kutatni és drágán megvenni!

Vanilia: igazi édes, nyugtató illat, amit sok féle illattal kombinálhatunk, garantáltan meghitté teszi a hangulatot.

Fahéj: azon kívül, hogy az ünnepi hangulat fokozója és a vaniliával és a naranccsal is elengedhetetlen páros, van még pár jó tulajdonsága! Imádom a banán turmixban, de szintén remek kávéba, kakaóba, sütikbe. Kis növényi olajjal higítva kitűnő immunrendszer támogató, segíti a keringést is egy esti talpmasszázzsal egybekötve.

Szegfűszeg: gyakorlatilag mindenben egyezik a fahéjjal. Viszont én szeretem óvatosabban adagolni, mert nagyon intenzív az illat és az íze is. Ezeken felül a légzőrendszerünknek is jót tesz, szintén növényi olajjal higítva használjuk a bőrünkön. Álmatlanság esetén is bevethetjük, biztonság érzetet ad.

Fenyő: sok féle fenyőnek van illóolaja és bevallom nem tudtam választani, mert mindet szeretem. Egy jó fenyő illóolaj pont azt a megnyugtató, biztonságos érzetet adja, mintha egy fenyő erdőben sétálnánk. A légzőrendszert is támogatja, akár higítás nélkül bekenhetjük vele a mellkasunkat. Ezen kívül szintén remek a téli bőrápolásunkban, érdemes a testápolónkba is cseppenteni belőle.

rozsa.jpg

Rózsa: a legnemesebb virág illóolaja a rózsáé, a legmagasabb rezgés száma neki van. Utána már csak az idahoi szúrós luc rezgése magasabb. Szívünkre kenve a rózsa mágneses teret alkot és bevonzza az örömöt és boldogságot az életünkbe. Diffúzorban keverhetjük fenyővel, vaniliával is, biztosan egy szeretetteli légkört teremt otthonunkba. Ezt a kombinációt parfümként is használhatjuk. A bőrápolási rutinunk részévé is tehetjük, mert kiválóan ápolja a bőrt, mindegy milyen korosztályról van szó. 

Ugye mennyi izgalmas illat és ötlet? Én imádom ezt a rengeteg lehetőséget, amit ez a sok növény kínál nekünk.

Te melyiket próbálod ki legelőször? Megírod kommentben?

Meghitt és boldog Karácsonyt kívánok, jó készülődést addig is!

Nóri

20200705.jpg 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://illoolajok.blog.hu/api/trackback/id/tr9617977670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ölelés egy palackban

Hogyan hozd ki Te is a legtöbbet magadból illóolajok segítségével és találj megoldásokat természetes módszerekkel. Hozd egyensúlyba a tested és a lelked illatokkal.

Friss topikok

Címkék

agyal (2) állapotfelmérés (6) allergia (1) alvás (3) anya (4) anyagi biztonság (3) anyák napja (1) anyaság (3) anya jól van (6) arcpermet (2) aromaterápia (8) bátorság (11) béke (7) belsőleg fogyasztható illóolaj (6) beszéd (1) be the change (12) borsmenta (6) cédrus (3) citrom (4) citromfű (3) coach (1) csináld (11) deviza (1) deviza számla (1) diffúzor (13) diy (3) édesanya (3) egészség megőrzés (11) együttműködés (6) elengedés (4) életmód (15) előadás (1) élőzés (1) ensanathermalhotel (1) érzelmeink illata (15) érzelmiállapot (6) érzelmiegyensúly (21) érzelmi állapot (7) érzelmi illatok (14) érzelmi egyensúly (5) esemény (4) eukaliptusz (1) euro (1) farm (2) farmlátogatás (1) fesztivál (2) feta krém (1) fizikai állapot (2) főzés (2) fűszer (1) fűszerezz (1) garancia (4) gary young (1) geranium (3) grapefruit (1) guacamole (1) gyakorikérdések (12) gyerekek és illóolaj (1) hogyan használd (8) home office (1) humusz (1) illat (23) illatosélet (25) illóolaj (28) illoolaj (23) immunrendszer támogatás (7) introvertált (1) iroda (1) itovi (6) jázmin (2) kamilla (1) kapcsolat (4) karácsony (1) kata (1) kattog (2) kende-hofherr krisztina (1) kerti parti (1) konyha (2) konzultáció (4) közösség (19) lelkiállapot (5) lepárlás (1) levendula (12) levendulaillóolaj (6) margit sziget (1) masszázs (3) mediátor (1) meditáció (3) megelőzés (10) meghitt (1) megoldás (7) mentálisegészség (5) merjlépni (8) merj lépni (13) mikrofon (1) milyen diffuzort válasszak (1) mindset (9) minőség (21) muskátli (2) muskotály zsálya (1) napozás (1) napozás utáni spray (2) negatívstressz (4) neroli (1) network marketing (2) nicolas landel (1) nőiváltó (1) nőiváltófesztivál (1) női váltó (1) nőknek (12) nyár (3) nyárillat (3) nyugdíjas évek (2) nyugtató (8) öngondoskodás (1) önsimeret (15) oregano (2) otthon (17) pacsuli (1) pajzsmirigy (4) parfüm (7) párkapcsolat (4) parlagfű (1) párologtató (3) pihentetőalvás (3) piknik (1) pollen (2) pozitívstressz (2) recept (5) release (2) rendezvény (3) reziliencia (6) ripkata (1) rólam (3) romantika (1) seed to seal (1) selfcare (1) sikeres (1) sikeresnők (17) spray (1) stressz (5) stresszkezelés (14) szaglászás (3) szalmagyopár (1) személyiségtípus (1) szeretet (2) színpad (1) szúnyog riasztó (1) találkozzunk (2) tapasztalat (19) táplálkozás (3) tavasz (1) tavasz illata (1) tél (1) testpermet (1) tipp (7) tippek (15) tömjén (2) top5 (1) tudatalatti (6) valentin nap (1) valódilevendula (2) változás (6) vegyszermentes (6) workshop (1) ygeneráció (2) ylanylang (4) ylday (1) youngliving (22) younglivingday (1) young living (4) zsálya (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása