Stressz kezelés érzelmi illatokkal
Hogyan tudjuk megőrizni belső egyensúlyunkat illóolajokkal?

peace.jpg

Terveim szerint, most a "Mi tart vissza, hogy önmagad légy?" írásom folytatása kéne következzen. Ám a múlt heti események engem is megérintettek! A béke és szeretet alapvető igényünk a boldog együttéléshez ezen a bolygón. Sokunkat tölt el ez a helyzet félelemmel, bizonytalansággal, kétségbeeséssel. Ami tegnap még fontos volt, esetleg felhúztuk magunkat rajta, az ma már apróság.

Stressz kezelés – negatív és pozitív helyzetekben

Félelmeink nem ismernek határt, pláne ami a jövőnket illeti.

Érzelmeink kezelése mindennapos kérdés, legyen szó pozitív vagy negatív helyzetekről, fontos hogy foglalkozzunk velük, mert képesek a mély lelki fájdalmak mellett fizikai tüneteket is előidézni.

Mire gondolok? Biztosan tapasztaltál már magadon hasonlókat: erősebb szívverés, izzadás a tenyereken is, reszketés, szédülés, álmatlanság, esetleg hányinger és egyéb más tünetek. A háttérben a legtöbbször, ha szervi elváltozás nincs, a kiváltó ok a stressz. Az elmúlt 2 év bőven okozott negatív helyzeteket, az elmúlt hét pedig a tavaszra remélt megnyugvás és fellélegzés helyett újabb, akár mélyebb félelmeket hozott.

A pozitív stressz közé tartozik pl.: a randi előtti izgatottság vagy egy előadáson való fellépés, bármi ide tartozhat amit ugyan félelmekkel kevert érzelmekkel, de örömmel várunk.

A minőségi illóolajok, mint a Young Living, képesek átjutni a vér-agy gáton, ezzel bejutnak a tudatalattinkba, azaz az agyunk olyan rétegeibe, amit lehet csak hipnotizáció útján tudnánk elérni. Az illatok rendszeres használatával kezelni tudjuk érzelmeinket és meg tudjuk tanítani az agyunkat, hogy jobban reagáljon és minél kevesebb fizikai tünetet produkáljunk és képesek legyünk megőrizni belső egyensúlyunkat, így megadva magunknak a lehetőséget a boldog életre. Lényegében a reziliencia az a képesség, amit fejlesztenünk kell magunkban ennek megvalósításához és ehhez a legjobb társaink a gyógynövényekből készült illóolajok.

Mire – mit használjunk negatív stressz esetén? tomjen.jpg

Álmatlanság, cikázó gondolatok: a levendula egy örök befutó, amit jól ki tud egészíteni a tömjén, mindkettő segít az elménk lecsillapításában. A Release (azaz elengedés) egy olyan érzelmi keverék, amiben az egyik fő alkotó elem az ylang-ylang, ami már magában is egy tökéletes választás, ha nagyon mély (negatív) érzelmi válságban vagyunk éppen. A Release segít kikapcsolni és elterelni az agyunkat a bennünk kavargó gondolatokról és egy tiszta lapot adni, hogy kipihenten ébredjünk.

Traumák: lehet mostani vagy évekkel, akár még gyerekkorunkból származó trauma, azt érdemes feldolgozni, hiszen sok mintázatot pont az ilyen berögződések miatt örökítünk tovább a családon belül. Ez az esemény lehet gyász, baleset, erőszak, amit a Trauma Life érzelmi keverék segíthet elengedni és új fejezetet nyitni életünkben, ami képessé tesz minket nyitni új lehetőségek felé.                                                                     Kép: Tömjén

Reménytelenség: a Light of Hope egy igazi fénysugár, amikor teljesen reménytelennek érezzük az életünket és csak a negatív dolgokra tudunk fókuszálni, képtelenek vagyunk meglátni az élet szépségeit, akkor ez a keverék adhat támogatást és hitet meríteni a folytatáshoz és hogy megleljük a megoldáshoz vezető utat. Az Acceptance (azaz elfogadás) érzelmi keveréke jó kísérő, hogy a helyzetet, amiben épp vagyunk el tudjuk fogadni, megbékéljünk vele, ugyanakkor képesek legyünk felül kerekedni rajta és merjünk lépni.

Hogyan használjuk ezeket az illatokat?

Több lehetőség is van, azt válaszd a mi a te életviteledbe a legjobban illik.

Egyszerű belégzés: cseppents a bal tenyeredbe 1-2 cseppet, a jobb tenyereddel 3x dörzsöld össze az óramutatójárásával megegyező irányba, majd kagyló formában tedd az arcodhoz (orrod elé) és lélegezz mélyeket. Közben mondhatsz magadnak megerősítő, pozitív mondatokat, pl.: képes vagyok megtenni…, elérem a célom, boldog vagyok, bármit, ami pozitív és csak kijelentő módban legyen és jelen időben.

feetmassage.jpgMasszírozd a talpadba: lefekvés előtt pár csepp olajat masszírozz a talpadba.

Párologtass: használj egy diffúzort, amibe 4-6 csepp olaj elegendő és akár 8 órán át élvezheted a nyugtató és közben a levegőt is fertőtlenítő illatot, ami így finom és folyamatosan támogatja az érzelmeidet, hogy meg tudd tartani a belső egyensúlyodat.

Használd parfümnek: az érzelmi keverékek gyakorlatilag mind használhatók parfümnek, csak adj hozzá egy kis növényi olajat (így tartósabb lesz az illat), tegyél az üveg fejére egy görgős aplikátort és kész is a használatra.

A hangsúly a rendszerességen van, egy-egy keveréket napi szinten és legalább 1-2 hétig (vagy akár tovább is) alkalmazd, így tudod az agyadat is átállítani.

Kívánom, hogy ezekkel a tippekkel gazdagodva te is meg tudd találni a belső egyensúlyodat és egy boldog életet tudsz élni! Ha több is érdekel és a gyakorlatban is kipróbálnád őket, keress bizalommal és megtaláljuk a neked való keveréket, mert amikről itt írok, az csak a jéghegy csúcsa.

Vigyázzatok magatokra!

Nóri

A bejegyzés trackback címe:

https://illoolajok.blog.hu/api/trackback/id/tr8117768460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ölelés egy palackban

Hogyan hozd ki Te is a legtöbbet magadból illóolajok segítségével és találj megoldásokat természetes módszerekkel. Hozd egyensúlyba a tested és a lelked illatokkal.

Friss topikok

Címkék

agyal (2) állapotfelmérés (6) allergia (1) alvás (3) anya (4) anyagi biztonság (3) anyák napja (1) anyaság (3) anya jól van (6) arcpermet (2) aromaterápia (8) bátorság (11) béke (7) belsőleg fogyasztható illóolaj (6) beszéd (1) be the change (12) borsmenta (6) cédrus (3) citrom (4) citromfű (3) coach (1) csináld (11) deviza (1) deviza számla (1) diffúzor (13) diy (3) édesanya (3) egészség megőrzés (11) együttműködés (6) elengedés (4) életmód (15) előadás (1) élőzés (1) ensanathermalhotel (1) érzelmeink illata (15) érzelmiállapot (6) érzelmiegyensúly (21) érzelmi állapot (7) érzelmi illatok (14) érzelmi egyensúly (5) esemény (4) eukaliptusz (1) euro (1) farm (2) farmlátogatás (1) fesztivál (2) feta krém (1) fizikai állapot (2) főzés (2) fűszer (1) fűszerezz (1) garancia (4) gary young (1) geranium (3) grapefruit (1) guacamole (1) gyakorikérdések (12) gyerekek és illóolaj (1) hogyan használd (8) home office (1) humusz (1) illat (23) illatosélet (25) illoolaj (23) illóolaj (28) immunrendszer támogatás (7) introvertált (1) iroda (1) itovi (6) jázmin (2) kamilla (1) kapcsolat (4) karácsony (1) kata (1) kattog (2) kende-hofherr krisztina (1) kerti parti (1) konyha (2) konzultáció (4) közösség (19) lelkiállapot (5) lepárlás (1) levendula (12) levendulaillóolaj (6) margit sziget (1) masszázs (3) mediátor (1) meditáció (3) megelőzés (10) meghitt (1) megoldás (7) mentálisegészség (5) merjlépni (8) merj lépni (13) mikrofon (1) milyen diffuzort válasszak (1) mindset (9) minőség (21) muskátli (2) muskotály zsálya (1) napozás (1) napozás utáni spray (2) negatívstressz (4) neroli (1) network marketing (2) nicolas landel (1) nőiváltó (1) nőiváltófesztivál (1) női váltó (1) nőknek (12) nyár (3) nyárillat (3) nyugdíjas évek (2) nyugtató (8) öngondoskodás (1) önsimeret (15) oregano (2) otthon (17) pacsuli (1) pajzsmirigy (4) parfüm (7) párkapcsolat (4) parlagfű (1) párologtató (3) pihentetőalvás (3) piknik (1) pollen (2) pozitívstressz (2) recept (5) release (2) rendezvény (3) reziliencia (6) ripkata (1) rólam (3) romantika (1) seed to seal (1) selfcare (1) sikeres (1) sikeresnők (17) spray (1) stressz (5) stresszkezelés (14) szaglászás (3) szalmagyopár (1) személyiségtípus (1) szeretet (2) színpad (1) szúnyog riasztó (1) találkozzunk (2) tapasztalat (19) táplálkozás (3) tavasz (1) tavasz illata (1) tél (1) testpermet (1) tipp (7) tippek (15) tömjén (2) top5 (1) tudatalatti (6) valentin nap (1) valódilevendula (2) változás (6) vegyszermentes (6) workshop (1) ygeneráció (2) ylanylang (4) ylday (1) youngliving (22) younglivingday (1) young living (4) zsálya (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása