Egy illóolaj, 1 recept, 5 felhasználási mód
+1 tuti tipp nőknek ha szeretsz strandolni és szeretnéd elkerülni a fertőzésket

nyar.jpg

Mindjárt itt a nyár!

Életemben először, idén, már májusban megmártóztam a Balatonban! Csodás idő volt, a víz olyan 20 fok körüli, szikrázó napsütéssel. Nyári gyerek vagyok, szeretem a meleget, a napot, a vizet, hogy ilyenkor nem kell hajszárító sem. Kint lehet lenni a szabadban bármikor, grillezni a családdal, barátokkal és finomakat enni. Ilyenkor töltjük fel a D vitamin készletünk javát is egyébként, amit egy darabig tudunk raktározni is. Igazi idő a feltöltődésre, élmény szerzésre, kapcsolódásra a barátokkal és akár ismeretlenekkel is.

A 40 fok azért nekem sem a barátom, se a szúnyogok, se a lepirult bőr...

Legyen ez a nyár neked is felszabadultabb és lapuljon mindig ott a táskádban ez az egyszerűen elkészíthető és gyors megoldásokat adó recept.

Erre hoztam nektek 1 receptet, amivel 5 dologra is kaptok megoldást!

Mire lesz szükséged: levendula_ag.jpg

1 db 50-60ml-s spray üveg, lehetőleg barna üvegből (de lehet átlátszó is, ezért ne rendelj külön, gyorsan fog fogyni úgyis a tartalma :) )

1 ek varázsmogyoró víz (hamamelisz)

10-15 csepp VALÓDI levendula illóolaj (később kitérek rá, miért fontos, hogy valódi legyen)

Elkészítés kb 1 perc:

Tedd az üvegbe a varázsmogyoró vizet és cseppentsd bele az illóolajat, rázd össze és öntsd fel vízzel. Készen van, már fújhatod is! A varázsmogyoró víz csak azért kell, hogy az illóolaj feloldódjon a vízben, igazán más funkciója nincsen.

Jöjjenek a felhasználási tippek!

1, Arc permet: a forró napokon permetezd az arcodra, hogy felfrissítsd magad.

2, Napozás utáni testpermet: hűsítsd a bőröd a valódi levendula nyugtató erejével, hogy szépen barnuljon le a bőröd. Ha nem valódi levendulát használsz (a valódinak - Lavandula angustifolia - az a fő tulajdonsága hogy alacsony a kámfor tartalma, akkor az "ál" levendula kimondottan árthat és felhólyagosíthatja a bőrödet)

3, Szúnyog űző spray: este felé, amikor kirajzanak a vérszívók, fújd be a ruhádat, bőrödet, hogy elriaszd őket. Vagy akár a levendula illóolaját közvetlenül is cseppentheted a ruhára, nem hagy nyomot. Ha pedig már megtörtént a szívás, csípés, után is jó a levendula a bibire.

4, Légfrissítő: a levendula mellé cseppenthetsz geraniumot, ylang-ylangot, rózsát is, így egy csodás légfrissítőt kapsz, amit a lakásban bármelyik helyiségben bátran kifújhatsz, biztosan jókedvet áraszt majd, pozitív hangulatot teremt egy beszélgetős estéhez is. Sőt, akár a kanapét, párnákat is befújhatod vele!

5, Szörny űző spray: ha a gyerekek félnek a sötétben, nehezen alszanak el, akkor ez egy szuper megoldás. Fújd a párnájukra, takarójukra és az ágy alatti részt se hagyd ki, hogy minden szörnyet, manót, bohócot elriassz gyermeked szobájából a nyugodt alváshoz.

+1, Ha szeretsz strandolni, akkor fürdés után cseppents 1 csepp levendula illóolajat a fehérneműdre, hogy elkerüld a fertőzések lehetőségét.

Mivel idáig elolvastad a blogom, ezért megajándékozlak még egy tippel!

Nyáron, a forró napokon nekem a borsmenta illóolaj a legnagyobb kedvencem, folyékony jégkockának hívom. Ilyenkor fogok egy marék durva szemű sót, teszek rá 6-8 cseppet az olajból, bemegyek a tusolóba és jól átdörzsölöm magam vele, majd lemosom és élvezem hogy felfrissülök, lehül a testem kicsit. Egy jó tanács, alvás előtt nem feltétlen jó használni, mert akkor felébreszthet.

Illatos nyarat kívánok Neked!

Nóri

Ha érdekel a valódi levendula, ide írj: illatosmindennapok@gmail.com

Itt ellátlak minden féle saját tapasztalatommal is az illóolajokkal kapcsolatban. 

 

Olajmánia a TV2 Trendmáni műsorában, itt tudod megnézni!

A 17 perces videóban számtalan ötletet találsz a női egyensúly megtalálásán át a belsőleg fogyasztható illóolajokig sok mindenről.

A bejegyzés trackback címe:

https://illoolajok.blog.hu/api/trackback/id/tr9717836023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ölelés egy palackban

Hogyan hozd ki Te is a legtöbbet magadból illóolajok segítségével és találj megoldásokat természetes módszerekkel. Hozd egyensúlyba a tested és a lelked illatokkal.

Friss topikok

Címkék

agyal (2) állapotfelmérés (6) allergia (1) alvás (3) anya (4) anyagi biztonság (3) anyák napja (1) anyaság (3) anya jól van (6) arcpermet (2) aromaterápia (8) bátorság (11) béke (7) belsőleg fogyasztható illóolaj (6) beszéd (1) be the change (12) borsmenta (6) cédrus (3) citrom (4) citromfű (3) coach (1) csináld (11) deviza (1) deviza számla (1) diffúzor (13) diy (3) édesanya (3) egészség megőrzés (11) együttműködés (6) elengedés (4) életmód (15) előadás (1) élőzés (1) ensanathermalhotel (1) érzelmeink illata (15) érzelmiállapot (6) érzelmiegyensúly (21) érzelmi állapot (7) érzelmi illatok (14) érzelmi egyensúly (5) esemény (4) eukaliptusz (1) euro (1) farm (2) farmlátogatás (1) fesztivál (2) feta krém (1) fizikai állapot (2) főzés (2) fűszer (1) fűszerezz (1) garancia (4) gary young (1) geranium (3) grapefruit (1) guacamole (1) gyakorikérdések (12) gyerekek és illóolaj (1) hogyan használd (8) home office (1) humusz (1) illat (23) illatosélet (25) illóolaj (28) illoolaj (23) immunrendszer támogatás (7) introvertált (1) iroda (1) itovi (6) jázmin (2) kamilla (1) kapcsolat (4) karácsony (1) kata (1) kattog (2) kende-hofherr krisztina (1) kerti parti (1) konyha (2) konzultáció (4) közösség (19) lelkiállapot (5) lepárlás (1) levendula (12) levendulaillóolaj (6) margit sziget (1) masszázs (3) mediátor (1) meditáció (3) megelőzés (10) meghitt (1) megoldás (7) mentálisegészség (5) merjlépni (8) merj lépni (13) mikrofon (1) milyen diffuzort válasszak (1) mindset (9) minőség (21) muskátli (2) muskotály zsálya (1) napozás (1) napozás utáni spray (2) negatívstressz (4) neroli (1) network marketing (2) nicolas landel (1) nőiváltó (1) nőiváltófesztivál (1) női váltó (1) nőknek (12) nyár (3) nyárillat (3) nyugdíjas évek (2) nyugtató (8) öngondoskodás (1) önsimeret (15) oregano (2) otthon (17) pacsuli (1) pajzsmirigy (4) parfüm (7) párkapcsolat (4) parlagfű (1) párologtató (3) pihentetőalvás (3) piknik (1) pollen (2) pozitívstressz (2) recept (5) release (2) rendezvény (3) reziliencia (6) ripkata (1) rólam (3) romantika (1) seed to seal (1) selfcare (1) sikeres (1) sikeresnők (17) spray (1) stressz (5) stresszkezelés (14) szaglászás (3) szalmagyopár (1) személyiségtípus (1) szeretet (2) színpad (1) szúnyog riasztó (1) találkozzunk (2) tapasztalat (19) táplálkozás (3) tavasz (1) tavasz illata (1) tél (1) testpermet (1) tipp (7) tippek (15) tömjén (2) top5 (1) tudatalatti (6) valentin nap (1) valódilevendula (2) változás (6) vegyszermentes (6) workshop (1) ygeneráció (2) ylanylang (4) ylday (1) youngliving (22) younglivingday (1) young living (4) zsálya (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása