TOP 5 nyugtató illat nőknek alváshoz
Főleg, ha mindenen kattogsz

blog_cim_top5_alvashoz.png

Úgy érzem nem mondok újat, ha azt állítom: mi nők nehezebben alszunk el, mint a férfiak. 

Millió dolgon jár az agyunk, aggódunk, pörgünk, tervezünk. Mi volt tegnap, mi történt ma, mi lesz holnap? Elég jó szülő vagyok? Szexinek tart még a párom? A főnököm rám gondolt, amikor azt mondta...? Jajj, csak a szüleim ne kapják el ezt a nyavaját. Mikor lesz végre 10 percem magamra?

Képesek vagyunk órákig pörgetni magunkat nyomasztó érzésekkel, forgolódunk, míg végül csal alig pár órát alszunk. Hiszen reggel mi kelünk először, hogy gondoskodjunk mindenkiről. A végén pedig csak magunkra nem marad idő. Pedig nagyon jól tudjuk, hogy "ha Anya rendben van, akkor mindenki rendben van".

Ahhoz hogy jól teljesítsünk napközben, legalább 7-8 órát kell(ene) aludni!

Mire figyelj a jobb alváshoz? 

grumpy_sleep.jpg

Pár szokásra szükséged lesz, mert a rendszeresség fontos ebben is.

Mindig azonos időben feküdj le aludni és kelj fel reggel. Nálam ez 22h és 6h óra között alakult ki. Hála a kijárási korlátozásnak, sose gondoltam volna hogy a pandemiának ilyen jó hozadéka lesz. Egyszerűen azért sikerült, mert a párom munkahelye végre hamarabb zárt be, így hamarabb ér haza. Másrészt, mert reggel 6:10-kor csörög az óra, tehát ebből kivontam a 8 órát, ami az alváshoz kell.

Két-három órával az alvási idő előtt már ne egyél semmit. Így az emésztésre már nem megy el az energiája a szervezetünknek. Ezt biztos sok helyről hallottad már, nem ragaozom.

Egy órával az alvás idő előtt már ne nézz semmilyen kijelzőt (telefon, tv, tablet, stb). Hallgass inkább kellemes zenét, olvass egy vidám könyvet, beszélgess a pároddal vagy vegyél egy fürdőt. Ez az a rész, amiben nekem még fejlődnöm kell!

Aludj meztelenül! Bizony, a pihentető alváshoz le kell dobni a textil. Miért? Így nem akadsz meg benne fordulás közben és ez nem ad okot a felébredésre. A levegő is jobban áramlik a takaró alatt, kellemesebb lesz a hőmérséklet.

A tiszta illatok szintén segítenek az ellazulásban és a gondolataink lecsillapításában. A minőségi illóolajok átjutnak a vér-agy gáton is, így stimulálják az agyunk működését.

coala_sleep.jpg

Íme az én TOP 5 kedvenc nyugtató illatom alváshoz

1, Levendula - mindenki ismeri és sokan szeretik. Bevallom én sokáig nem szerettem az illatát, aztán szippantottam a jóból és...azóta a bőrápolási rutinom része. Az Osakai Kyoiku Egyetem tanulmánya szerint a levendula csökkenti a mentális stresszt is. Vásárláskor ügyelj arra, hogy valódi levendula olajat vásárolj, mert gyakran hamisítják hibriddel, ami ártalmas is lehet. Babák számára is használható, kisebb mennyiségben.

2, Cédrus - már az egyiptomiak is használták balzsamozásra. Stimulálja a tobozmirigyet, mely melatonint termel, így támogatja a nyugtató alvást. Szintén szuper a bőrödnek!

3, Vetiver - stabilizál, nyugtat, támogat az álmatlanság leküzdésében. Különösen nyugtató lehet fiatal édesanyák számára is. Nekem mindig a szaunát juttatja az eszembe az illata.

4, Tömjén - meditációhoz is szokás használni mivel ellazítja az izmokat, így alváshoz is ajánlom. Igazi ősi illat, az ókorban értékesebb volt az aranynál. Engem mindig a templomok illatára emlékeztet.

5, Release - az elengedés illata, mely fő alkotó eleme az ylang-ylang, a lavandin és a geranium. Olyankor használom, amikor már tényleg képtelen leállni az agyam a kattogással. Ilyenkor pár perc elég és elterelődik a figyelmem, szinte kikapcsolnak a száguldó gondolatok a fejemben. Ezt az illatot alváshoz kiegészítésnek használom csak, önmagában nem.

Hogyan használom őket?

A legegyszerűbb a párologtatás, alvás előtt 1 órával érdemes elkezdeni. Ha zavaró a diffúzor hangja, akkor érdemes alváshoz lekapcsolni, az illatrészecskék még órákig a levegőben lebegnek.

A másik, szintén egyszerű alkalmazási mód, ha a tenyerünkbe cseppentünk 1-2 cseppet, eldörzsöljük és mélyeket lélegzünk belőle, akár egy orrlégzést is csinálhatunk vele 1-2 percig. Picit felhígíthatjuk növényi olajjal (pl.: jojoba, kókusz) és a talpunkba, mellkasunkra, tarkónkra kenhetjük a nyugtató illatokat. Így bejutnak a hatóanyagok a szervezetünkbe és még jobb hatást érhetünk el. 

ebredes.jpg

Volt olyan anyuka, aki arról számolt be, hogy a kisfia végre időben feküdt le a cédrustól és már nem este 11h-ig kergetőznek a lakásban, amikor már aludni kéne. Nagyon örültem, amikor ezt a visszajelzést olvastam

A titok a rendszerességben van, mint minden új szokás esetében.

Illatos álmokat,

Nóri

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://illoolajok.blog.hu/api/trackback/id/tr2917173574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ölelés egy palackban

Hogyan hozd ki Te is a legtöbbet magadból illóolajok segítségével és találj megoldásokat természetes módszerekkel. Hozd egyensúlyba a tested és a lelked illatokkal.

Friss topikok

Címkék

agyal (2) állapotfelmérés (6) allergia (1) alvás (3) anya (4) anyagi biztonság (3) anyák napja (1) anyaság (3) anya jól van (6) arcpermet (2) aromaterápia (8) bátorság (11) béke (7) belsőleg fogyasztható illóolaj (6) beszéd (1) be the change (12) borsmenta (6) cédrus (3) citrom (4) citromfű (3) coach (1) csináld (11) deviza (1) deviza számla (1) diffúzor (13) diy (3) édesanya (3) egészség megőrzés (11) együttműködés (6) elengedés (4) életmód (15) előadás (1) élőzés (1) ensanathermalhotel (1) érzelmeink illata (15) érzelmiállapot (6) érzelmiegyensúly (21) érzelmi állapot (7) érzelmi illatok (14) érzelmi egyensúly (5) esemény (4) eukaliptusz (1) euro (1) farm (2) farmlátogatás (1) fesztivál (2) feta krém (1) fizikai állapot (2) főzés (2) fűszer (1) fűszerezz (1) garancia (4) gary young (1) geranium (3) grapefruit (1) guacamole (1) gyakorikérdések (12) gyerekek és illóolaj (1) hogyan használd (8) home office (1) humusz (1) illat (23) illatosélet (25) illóolaj (28) illoolaj (23) immunrendszer támogatás (7) introvertált (1) iroda (1) itovi (6) jázmin (2) kamilla (1) kapcsolat (4) karácsony (1) kata (1) kattog (2) kende-hofherr krisztina (1) kerti parti (1) konyha (2) konzultáció (4) közösség (19) lelkiállapot (5) lepárlás (1) levendula (12) levendulaillóolaj (6) margit sziget (1) masszázs (3) mediátor (1) meditáció (3) megelőzés (10) meghitt (1) megoldás (7) mentálisegészség (5) merjlépni (8) merj lépni (13) mikrofon (1) milyen diffuzort válasszak (1) mindset (9) minőség (21) muskátli (2) muskotály zsálya (1) napozás (1) napozás utáni spray (2) negatívstressz (4) neroli (1) network marketing (2) nicolas landel (1) nőiváltó (1) nőiváltófesztivál (1) női váltó (1) nőknek (12) nyár (3) nyárillat (3) nyugdíjas évek (2) nyugtató (8) öngondoskodás (1) önsimeret (15) oregano (2) otthon (17) pacsuli (1) pajzsmirigy (4) parfüm (7) párkapcsolat (4) parlagfű (1) párologtató (3) pihentetőalvás (3) piknik (1) pollen (2) pozitívstressz (2) recept (5) release (2) rendezvény (3) reziliencia (6) ripkata (1) rólam (3) romantika (1) seed to seal (1) selfcare (1) sikeres (1) sikeresnők (17) spray (1) stressz (5) stresszkezelés (14) szaglászás (3) szalmagyopár (1) személyiségtípus (1) szeretet (2) színpad (1) szúnyog riasztó (1) találkozzunk (2) tapasztalat (19) táplálkozás (3) tavasz (1) tavasz illata (1) tél (1) testpermet (1) tipp (7) tippek (15) tömjén (2) top5 (1) tudatalatti (6) valentin nap (1) valódilevendula (2) változás (6) vegyszermentes (6) workshop (1) ygeneráció (2) ylanylang (4) ylday (1) youngliving (22) younglivingday (1) young living (4) zsálya (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása