Tisztázzuk végre, fogyaszthatóak belsőleg az illóolajok?
5 hasznos tipp a biztonságos használatukhoz

olajok.jpg

Egy gyakran előforduló tévhitet szeretnék helyre tenni, tisztázni azzal kapcsolatban, hogy fogyaszthatók-e belsőleg az illóolajok?

Tagként benne vagyok különböző csoportokban, ahol a hangsúly a természetes megoldásokon van és időnként előjön egy-egy poszt kapcsán a kérdés a tagoktól, hogy merjenek-e illóolajat fogyasztani? Néha egy válasz erejéig én magam is el szoktam mesélni a saját tapasztalatomat, hogy szoktam fogyasztani illóolajokat.

Erre persze mindig megkapom a következő válaszokat:

"Ne, mert veszélyes!"

"Túl nagy a koncentráció, túl adagolod."

"Ki marja a nyelőcsöved."

"Óh, a mi márkánk is fogyasztható."

Hát, meg kell mondjam a java tévhit és egy olyan szervezet számára, aki alapvetően jól van és megfelelően hígítva fogyasztjuk az illóolajokat, akkor minden rendben lesz. Magunkat gyógyítani azért ne akarjuk velük csak úgy, tehát a konzultációt egy orvossal mindenképp javaslom előbb!

Mire figyeljünk vásárláskor, hogy tudjuk az illóolaj alkalmas a fogyasztásra?

Azt a jelölést keresd meg rajta, hogy "táplálékkiegészítő minősítést" kapott. Angolul ezt így találod: food supplement. Ezt Európában csak egy márka, a Young Living kapta meg. Az nem elég, hogy azt mondjuk, hogy tiszta az illóolaj minősége és pár illóolaj márka ezért tévesen bíztatja a felhasználókat a belső használatra.

Miért jobb megoldás az illóolaj a szárított fűszer helyett?

A szárított fűszerek, ha nem jól tárolják, kezelik a teljes folyamat során, akkor számtalan gomba (akár penész is) hordozója lehet. A termesztés során is számtalan vegyszer kerülhet a növénybe. Ezeket pedig mind megesszük és észrevétlenül árthatnak nekünk. Az illóolajok minősége viszont teljesen vegyszermentes, így bátran fogyaszthatjuk őket. E mellett a kertünkben, teraszunkon, tehát a magunk által nevelt friss fűszernövényekben lehetünk a legbiztosabbak. 

orange.jpg

Hogyan használd a belsőleg fogyasztható illóolajokat, pár alapszabály:

1, Folyadékbevitelhez: egy kancsóba cseppents 2-3 csepp narancs vagy citrom illóolajat, adj hozzá a citrus levéből, tegyél bele kedvedre pár szem gyümölcsöt keverd meg hogy az olaj feloldódjon és öntsd fel 1l vízzel. Ezzel elkerülhetjük a cukros italok fogyasztását és növelhetjük a folyadékbevitelünket is, mert akár gyerekek is ihatják.

2, Ha főzéshez használnád, akkor 40foknál hidegebb ételhez add. Például készítesz egy paradicsom szószt, akkor az oregano olaját akkor add hozzá, amikor már elzártad a lángot és picit hűlt a szósz.

3, Először 1 fogpiszkálónyival kezdj, amikor ételbe teszed, ezt növelheted 1-2 cseppre is.

4, Tedd növényi kapszulába, ha egy gyógynövényt használnál valamilyen konkrét céllal, ilyen lehet a fahéj, gyömbér, oregano. Nekem a parlagfűszezonban a gyömbér a nagy barátom, akár 4-5 cseppet is így veszek be, napi 1-3 alkalommal egy pohár vízzel kísérve.

5, Ha szembe vagy nyálkahártyára kerül az illóolaj, akkor mindig növényi olajjal hígítsd! A víz csak elmaszatolja. Tapasztalatból mondom, mert nyúltam már a szemembe illóolaj kézzel, de semmi gond nem lett, jojoba olajjal jól felhígítottam.

Ugye milyen egyszerű és logikus?

Kipróbálnád?

Írd meg kommentben melyikkel kezdenél!

Ízes nyarat,

Nóri

Kíváncsi vagy melyik növények illóolaja fogyasztható belsőleg?

Katt a webshopba a regisztrációért: vagy a QR kódomra vagy ezen a linken.

nori_yl_reg.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://illoolajok.blog.hu/api/trackback/id/tr5217849739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ölelés egy palackban

Hogyan hozd ki Te is a legtöbbet magadból illóolajok segítségével és találj megoldásokat természetes módszerekkel. Hozd egyensúlyba a tested és a lelked illatokkal.

Friss topikok

Címkék

agyal (2) állapotfelmérés (6) allergia (1) alvás (3) anya (4) anyagi biztonság (3) anyák napja (1) anyaság (3) anya jól van (6) arcpermet (2) aromaterápia (8) bátorság (11) béke (7) belsőleg fogyasztható illóolaj (6) beszéd (1) be the change (12) borsmenta (6) cédrus (3) citrom (4) citromfű (3) coach (1) csináld (11) deviza (1) deviza számla (1) diffúzor (13) diy (3) édesanya (3) egészség megőrzés (11) együttműködés (6) elengedés (4) életmód (15) előadás (1) élőzés (1) ensanathermalhotel (1) érzelmeink illata (15) érzelmiállapot (6) érzelmiegyensúly (21) érzelmi állapot (7) érzelmi illatok (14) érzelmi egyensúly (5) esemény (4) eukaliptusz (1) euro (1) farm (2) farmlátogatás (1) fesztivál (2) feta krém (1) fizikai állapot (2) főzés (2) fűszer (1) fűszerezz (1) garancia (4) gary young (1) geranium (3) grapefruit (1) guacamole (1) gyakorikérdések (12) gyerekek és illóolaj (1) hogyan használd (8) home office (1) humusz (1) illat (23) illatosélet (25) illoolaj (23) illóolaj (28) immunrendszer támogatás (7) introvertált (1) iroda (1) itovi (6) jázmin (2) kamilla (1) kapcsolat (4) karácsony (1) kata (1) kattog (2) kende-hofherr krisztina (1) kerti parti (1) konyha (2) konzultáció (4) közösség (19) lelkiállapot (5) lepárlás (1) levendula (12) levendulaillóolaj (6) margit sziget (1) masszázs (3) mediátor (1) meditáció (3) megelőzés (10) meghitt (1) megoldás (7) mentálisegészség (5) merjlépni (8) merj lépni (13) mikrofon (1) milyen diffuzort válasszak (1) mindset (9) minőség (21) muskátli (2) muskotály zsálya (1) napozás (1) napozás utáni spray (2) negatívstressz (4) neroli (1) network marketing (2) nicolas landel (1) nőiváltó (1) nőiváltófesztivál (1) női váltó (1) nőknek (12) nyár (3) nyárillat (3) nyugdíjas évek (2) nyugtató (8) öngondoskodás (1) önsimeret (15) oregano (2) otthon (17) pacsuli (1) pajzsmirigy (4) parfüm (7) párkapcsolat (4) parlagfű (1) párologtató (3) pihentetőalvás (3) piknik (1) pollen (2) pozitívstressz (2) recept (5) release (2) rendezvény (3) reziliencia (6) ripkata (1) rólam (3) romantika (1) seed to seal (1) selfcare (1) sikeres (1) sikeresnők (17) spray (1) stressz (5) stresszkezelés (14) szaglászás (3) szalmagyopár (1) személyiségtípus (1) szeretet (2) színpad (1) szúnyog riasztó (1) találkozzunk (2) tapasztalat (19) táplálkozás (3) tavasz (1) tavasz illata (1) tél (1) testpermet (1) tipp (7) tippek (15) tömjén (2) top5 (1) tudatalatti (6) valentin nap (1) valódilevendula (2) változás (6) vegyszermentes (6) workshop (1) ygeneráció (2) ylanylang (4) ylday (1) youngliving (22) younglivingday (1) young living (4) zsálya (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása