Vidd a tavasz illatait az otthonodba
7 univerzálisan használható illóolaj, hogy a tavasz frissessége beköltözzön hozzád

tavasz.jpg

 

Szenvedélyem a finom illatok és ebből most már 2 éve csakis az, ami természetes! Minden évszakban más az, ami gyakrabban kerül a párologtatóba.

A bekuckózós tél után, amikor a fahéjat, a narancsot és a fenyő féléket részesítem előnyben alig várom a könnyedebb, frissebb illatokat márciusban. Színesebben öltözünk ismét, érthető ilyenkor az otthonunk is a megújulásra vágyik. Az illatok erre remek kiegészítők, hogy a pozitív hangulatunkat megadja a mindennapokhoz. A minőségi illóolajok a vér-agy gáton is képesek átjutni, így a tudatalattinkban hatnak, ezzel támogatva a belső egyensúlyunkat. Aki ezt jól tudja használni és ismeri a megfelelő érzelem+illat kombinációkat, annak egy igazi kincs van a kezében.

Most ebből megosztok veletek is pár tippet! 7 féle ismert növény illat és egyéb felhasználási tippjeit osztom meg. Igyekeztem olyanokat összeválogatni, ami kevésbé szokványos és olyan tippeket is megosztok, ami nem csak a diffúzorba való.

Eukaliptusz: nekem ez az illat maga a tiszta, mély lélegzet. Imádom! Nem véletlen, hogy a légzőszervünk legjobb támogatója. A hideg tél után jó kitisztítani vele a légutakat egy kis erdei séta alkalmával vagy bármilyen más sportolási tevékenység előtt. Elég egy csepp a tenyerünkbe, amiből az arcunk elé téve mélyeket lélegzünk és egyből érezzük azt a megkönnyebbülést, amit ad a tüdőnknek.

grapefruit.jpg

Grapefruit: a citrusfélék közül nekem a tavaszhoz a grapefruit illik a legjobban, mert az illata még nem olyan fanyar mint a citrom vagy a lime, de elég friss és kellemesen édeskés, remek hangulat javító. Esős tavaszi napon a legjobb választás. Remekül serkenti az anyagcserét, amit úgy támogathatunk a legegyszerűbben, ha a hasunkra kenünk 1-2 cseppet az illóolajából. A sok nehéz étel után ez igazi felüdülést ad! Mint minden citrus féle, a grapefruit is támogatja az immunrendszert, az esti rutinod része lehet egy kellemes talpmasszázs vele. 

Jázmin: virág illat nélkül nincs tavasz! A hosszú, sötét, reménytelennek tűnő téli napok után igazi gyógyír a lelkünknek a jázmin illata. Reménnyel és jókedvvel tölt el, segít az idegi kimerültség leküzdésében. A párologtatáson kívül hölgyeknek parfümként is ajánlom, hiszen már az ókorban is a férfiak hódítására használták. Érdekes tény a lepárláshoz, hogy a virágot éjjel kell szüretelni a maximális illatanyag tartalom érdekében. Fél kg jázmin olajhoz kb 450 kg jázmin kell!

Citromfű: a citromfűről szerintem a legtöbbünknek az alvás jut az eszébe elsőre. Tény hogy kiváló erre a célra, ezért csak az esti órákban javaslom hogy a diffúzorba cseppentsük. Amiért én a tavaszhoz párosítottam az, hogy ilyenkor már sok rovar is van és egyre többet járjuk a természetet, a citromfű pedig segít távol tartani a kíváncsi sok lábúakat. Érzelmeinkre is jó hatással van, segít előhozni az igazi személyiség jegyeinket, mivel támogat az érzelmi gátjaink eltávolításában, lebontásában.

desert_mist_1.jpg

Oregano: főzzünk is kicsit, vigyünk a konyhába is jó illatokat és ízeket! Van olyan illóolaj, ami belsőleg is fogyasztható, úgyhogy elő a grill készletet és a saláta öntetet feldobhatjuk egy kis oreganóval. Csak olíva olaj, friss citromlé és egy fogpiszkálónyi oregano illóolaj kell hozzá. Bizony, elég ennyi mert nagyon intenzív az íze! Az illata biztonságérzetet nyújt, ami a téli bezártság után ránk fér általában.

Zsálya: még egy fűszernövény, ami az érzelmekre is remek hatással van és főzhetsz is vele. Teheted a diffúzorba vagy belélegezheted a tenyeredből, más-más illat élmény lesz. Segít a mentális kimerültség leküzdésében és erősíti a test létfontosságú központjait, amikre nekünk is ugyanúgy szükségünk van tavasszal, mint a fáknak az új levelek és virágok hajtására.

Kamilla: lehet most a téli inhalálás jut elsőre az eszedbe, ám a diffúzorban igazán más az illata. Sokkal könnyedebb, frissebb, főleg egy kis citromfűvel keverve. Nyugtat és segít kitisztítani az elménket is, valamint eloszlatja a felgyülemlett haragot, hogy el tudjuk engedni a múlt sérelmeit. A böjti időszakban ez jelentőséggel bír sokak számára. A kamilla jótékony hatását a lelkünkön kívül a bőrünkön is élvezhetjük. Adj a reggeli krémedhez 1 cseppet és úgy kend el az arcodon. 

Kommentben pedig várom, hogy a 7 tippem közül melyiket próbálnád ki elsőnek!

Illatos napokat mindenkinek,

Nóri

A bejegyzés trackback címe:

https://illoolajok.blog.hu/api/trackback/id/tr5117782882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ölelés egy palackban

Hogyan hozd ki Te is a legtöbbet magadból illóolajok segítségével és találj megoldásokat természetes módszerekkel. Hozd egyensúlyba a tested és a lelked illatokkal.

Friss topikok

Címkék

agyal (2) állapotfelmérés (6) allergia (1) alvás (3) anya (4) anyagi biztonság (3) anyák napja (1) anyaság (3) anya jól van (6) arcpermet (2) aromaterápia (8) bátorság (11) béke (7) belsőleg fogyasztható illóolaj (6) beszéd (1) be the change (12) borsmenta (6) cédrus (3) citrom (4) citromfű (3) coach (1) csináld (11) deviza (1) deviza számla (1) diffúzor (13) diy (3) édesanya (3) egészség megőrzés (11) együttműködés (6) elengedés (4) életmód (15) előadás (1) élőzés (1) ensanathermalhotel (1) érzelmeink illata (15) érzelmiállapot (6) érzelmiegyensúly (21) érzelmi állapot (7) érzelmi illatok (14) érzelmi egyensúly (5) esemény (4) eukaliptusz (1) euro (1) farm (2) farmlátogatás (1) fesztivál (2) feta krém (1) fizikai állapot (2) főzés (2) fűszer (1) fűszerezz (1) garancia (4) gary young (1) geranium (3) grapefruit (1) guacamole (1) gyakorikérdések (12) gyerekek és illóolaj (1) hogyan használd (8) home office (1) humusz (1) illat (23) illatosélet (25) illoolaj (23) illóolaj (28) immunrendszer támogatás (7) introvertált (1) iroda (1) itovi (6) jázmin (2) kamilla (1) kapcsolat (4) karácsony (1) kata (1) kattog (2) kende-hofherr krisztina (1) kerti parti (1) konyha (2) konzultáció (4) közösség (19) lelkiállapot (5) lepárlás (1) levendula (12) levendulaillóolaj (6) margit sziget (1) masszázs (3) mediátor (1) meditáció (3) megelőzés (10) meghitt (1) megoldás (7) mentálisegészség (5) merjlépni (8) merj lépni (13) mikrofon (1) milyen diffuzort válasszak (1) mindset (9) minőség (21) muskátli (2) muskotály zsálya (1) napozás (1) napozás utáni spray (2) negatívstressz (4) neroli (1) network marketing (2) nicolas landel (1) nőiváltó (1) nőiváltófesztivál (1) női váltó (1) nőknek (12) nyár (3) nyárillat (3) nyugdíjas évek (2) nyugtató (8) öngondoskodás (1) önsimeret (15) oregano (2) otthon (17) pacsuli (1) pajzsmirigy (4) parfüm (7) párkapcsolat (4) parlagfű (1) párologtató (3) pihentetőalvás (3) piknik (1) pollen (2) pozitívstressz (2) recept (5) release (2) rendezvény (3) reziliencia (6) ripkata (1) rólam (3) romantika (1) seed to seal (1) selfcare (1) sikeres (1) sikeresnők (17) spray (1) stressz (5) stresszkezelés (14) szaglászás (3) szalmagyopár (1) személyiségtípus (1) szeretet (2) színpad (1) szúnyog riasztó (1) találkozzunk (2) tapasztalat (19) táplálkozás (3) tavasz (1) tavasz illata (1) tél (1) testpermet (1) tipp (7) tippek (15) tömjén (2) top5 (1) tudatalatti (6) valentin nap (1) valódilevendula (2) változás (6) vegyszermentes (6) workshop (1) ygeneráció (2) ylanylang (4) ylday (1) youngliving (22) younglivingday (1) young living (4) zsálya (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása