Miért hatásos az aromaterápia a mindennapjainkban?
9 illóolaj tipp tetőtől-talpig, amik a jól léted támogatják

blogposzt_borito_aromaterapia.png

 

Már szinte mindenhol lehet kapni illóolajat, az aromaterápia az aranykorát éli. Ennek pedig nagyon örülök, mert azok akik igyekeznek tudatosan élni, azoknak van választási lehetőségük a természetes megoldások területén is bőven. A drogériás illóolajok könnyen elérhető alapjai lehetnek, hogy nyissunk az aromaterápia felé. Elkezdjük használni a diffúzort, finom illat lesz otthon, örülünk. Megtanuljuk, hogy hol, mikor, mit használjunk, pl.: citromot a konyhában, levendulát a hálókban, jázmint a nappaliban.

Aztán ahogy ez szokássá válik, elkezdünk többre vágyni. Szeretnénk kipróbálni a bőrünkön is az illóolajokat. Nos, a drogériás minőség ehhez már kevés. Pláne, ha még belsőleg is szeretnénk fogyasztani őket. Ha a diffúzoron kívül másra is szeretnénk használni az illóolajokat, akkor szintet kell lépnünk a minőségben. Általában ekkor jövünk rá, hogy már a diffúzorba is jó lett volna a jobb minőség. Nyugi! Velem is hasonlóan volt, szóval senki ne érezze magát kellemetlenül, ez is egy tanulási folyamat és legyél hálás magadnak a nyitottságodért! 

Miért hatásos az aromaterápia a mindennapjainkban? 

Ha eljutottál oda, hogy minőségi illóolajokat válassz, akkor már csak egy lépésre vagy attól a felismeréstől hogy rájöjj, mennyire jók, univerzálisan használhatóak és milyen erősen képesek arra, hogy az egészséged egyensúlyban tartsák, támogassák, amikor szükség van rá.

Sokan megijednek, hogy havonta 30-40.000,- Ft-ot elköltsenek egészségmegőrzésre. Nos, szerintem gyógyszerre szomorúbb havonta ennyi pénzt kiadni.

Tehát a kérdés az, hogy az egészségedet vagy a betegségedet finanszírozod havonta 40.000,- Ft-al?

Az aromaterápia során használt minőségi illóolajok a növények immunrendszerét adó hatóanyagokat tartalmaznak. Ennek köszönhetően képesek minket is támogatni az egészségünk megőrzésében és a könnyebb egyensúlyba visszabillentésében. A rendszeres, napi szintű használat a hatékonyság alapja. Akár egy tucat olaj is elég lehet, ami tetőtől-talpig jól tart téged.

Pár kedvenc növényem és a hatásuk: blog_vegyes.png

Levendula - egy igazi svájci bicska

Tömjén - folyékony botox

Borsmenta - emésztés, légzés

Bazsalikom - havi görcsök

Mirha - pajzsmirigy

Gyömbér - pollenek

Fahéj - mellékvese

Cédrus - alvás

Szegfűszeg - szájhigiénia

Hiszek abban, hogy az egészségünkre az érzelmi állapotunk is hatással van. Erről Máté Gábor írt könyvet, sajnos ez a téma nagyon alul értékelt. Én is fontosnak tartom, hogy beszéljünk róla. Az illatok 22 mp alatt érnek el az agyunk érzelmi és memória központjába. A minőségi illóolajok a vér-agy gáton átjutva a tudatalattinkba is elérnek, ahol bámulatos és pozitív változásokat képesek elérni bennünk. Az ylang-ylang az egyik nagy kedvenc érzelmeket támogató illatom, ezért minden hajmosás után cseppentek belőle a fejemre belőle.

Az illóolajok használata pedig gyerekjáték. Gondolj csak bele! A diffúzort fél perc beindítani, utána órákon át jön az isteni illat, ami téged és a családodat támogatja, miközben azt csinálod, amit épp szeretnél. Ennél egyszerű szerintem nem lehet.

Mi az első illóolajos emléked, fel tudod idézni?

Nekem a borsmenta volt az áttörés, szerelem lett elsőre.

 

Illatos napokat,

Nóri

20200705.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://illoolajok.blog.hu/api/trackback/id/tr3318026806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ölelés egy palackban

Hogyan hozd ki Te is a legtöbbet magadból illóolajok segítségével és találj megoldásokat természetes módszerekkel. Hozd egyensúlyba a tested és a lelked illatokkal.

Friss topikok

Címkék

agyal (2) állapotfelmérés (6) allergia (1) alvás (3) anya (4) anyagi biztonság (3) anyák napja (1) anyaság (3) anya jól van (6) arcpermet (2) aromaterápia (8) bátorság (11) béke (7) belsőleg fogyasztható illóolaj (6) beszéd (1) be the change (12) borsmenta (6) cédrus (3) citrom (4) citromfű (3) coach (1) csináld (11) deviza (1) deviza számla (1) diffúzor (13) diy (3) édesanya (3) egészség megőrzés (11) együttműködés (6) elengedés (4) életmód (15) előadás (1) élőzés (1) ensanathermalhotel (1) érzelmeink illata (15) érzelmiállapot (6) érzelmiegyensúly (21) érzelmi állapot (7) érzelmi illatok (14) érzelmi egyensúly (5) esemény (4) eukaliptusz (1) euro (1) farm (2) farmlátogatás (1) fesztivál (2) feta krém (1) fizikai állapot (2) főzés (2) fűszer (1) fűszerezz (1) garancia (4) gary young (1) geranium (3) grapefruit (1) guacamole (1) gyakorikérdések (12) gyerekek és illóolaj (1) hogyan használd (8) home office (1) humusz (1) illat (23) illatosélet (25) illoolaj (23) illóolaj (28) immunrendszer támogatás (7) introvertált (1) iroda (1) itovi (6) jázmin (2) kamilla (1) kapcsolat (4) karácsony (1) kata (1) kattog (2) kende-hofherr krisztina (1) kerti parti (1) konyha (2) konzultáció (4) közösség (19) lelkiállapot (5) lepárlás (1) levendula (12) levendulaillóolaj (6) margit sziget (1) masszázs (3) mediátor (1) meditáció (3) megelőzés (10) meghitt (1) megoldás (7) mentálisegészség (5) merjlépni (8) merj lépni (13) mikrofon (1) milyen diffuzort válasszak (1) mindset (9) minőség (21) muskátli (2) muskotály zsálya (1) napozás (1) napozás utáni spray (2) negatívstressz (4) neroli (1) network marketing (2) nicolas landel (1) nőiváltó (1) nőiváltófesztivál (1) női váltó (1) nőknek (12) nyár (3) nyárillat (3) nyugdíjas évek (2) nyugtató (8) öngondoskodás (1) önsimeret (15) oregano (2) otthon (17) pacsuli (1) pajzsmirigy (4) parfüm (7) párkapcsolat (4) parlagfű (1) párologtató (3) pihentetőalvás (3) piknik (1) pollen (2) pozitívstressz (2) recept (5) release (2) rendezvény (3) reziliencia (6) ripkata (1) rólam (3) romantika (1) seed to seal (1) selfcare (1) sikeres (1) sikeresnők (17) spray (1) stressz (5) stresszkezelés (14) szaglászás (3) szalmagyopár (1) személyiségtípus (1) szeretet (2) színpad (1) szúnyog riasztó (1) találkozzunk (2) tapasztalat (19) táplálkozás (3) tavasz (1) tavasz illata (1) tél (1) testpermet (1) tipp (7) tippek (15) tömjén (2) top5 (1) tudatalatti (6) valentin nap (1) valódilevendula (2) változás (6) vegyszermentes (6) workshop (1) ygeneráció (2) ylanylang (4) ylday (1) youngliving (22) younglivingday (1) young living (4) zsálya (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása