Mi tart vissza, hogy lépj önmagadért?
Érzelmeink illata - változás és célok I. rész

change.jpg

 

Elindulni és váltani, változtatni a megszokott életünkön, szokásainkon, kapcsolatainkon kihívás! A legtöbbször pont a társunk az, aki miatt nem merünk lépni, pedig mi már készen állunk. Agyalunk, hogy mit szól hozzá majd, tetszik-e neki, képes-e velünk tartani a lépést? Ezek mind nagy visszatartó erők lehetnek, aminek a vége az, hogy elmarad a cselekvés.

Addig, amíg másokat helyezel előtérbe és nem magadat, addig ne is álmodj a változásról. Ha hozzád illő párt választottál, akkor biztosan melletted marad és valószínűleg ő is elindul egy pozitív folyamaton és biztosan hálás lesz neked.

Hiszen ki lesz veled biztosan életed végéig? Te magad!

Ezért hallgass magadra és helyezd önmagad az első helyre. Más nem teszi meg helyetted, inkább csak kritizál.

Attól tartasz, hogy hátráltat majd a párod, ezen agyalsz és nem mersz lépni? Akkor beszélj vele, mond el hogy érzed most magad és miért szeretnél változtatni, mi a célod? Mond el neki a terveid, a lépéseket, amiket a célod eléréshez fogsz tenni. Biztos vagyok benne, hogy inspirálni fogja őt is és ha nem is azonnal, de támogatni fog! 

Tudtad? Egy új szokás kialakításához, rutinná tételéhez 21 nap kell. Tehát 21 napon át mindennap kell csinálni, hogy megszokd és az életed részévé váljon. Például egy reggeli 5 perces meditációt, ami segít egyensúlyba kerülni. Vagy napi 30 perc sétát, hogy fitt maradj. Elhagyni egy számodra egészségtelen ételt. Idő és elhatározás kell hozzá. Meg persze hit magunkban, hogy megérdemeljük ezt és merjünk eljutni egy jobb önmagunkhoz, aki napról-napra egy kicsivel többet tesz magáért. Kezdj egyszerre egy új szokással a célodért, ezt alakítsd a rutinoddá. Amikor ez már biztosan az életed része, akkor jöhet a következő és így lépésenként jutsz el a célodig.

4lepessikerhez.png

Nézzük ezt meg a gyakorlatban! Mi nők "szeretünk" fogyókúrázni, azaz foglalkozni magunkkal, az egészségünkkel.

1, Találd ki a célod: Épp lehet van rajtunk 5-10-15 plusz kg, amitől megszabadulnánk.

2, Ötletelj: Hogyan lehet ezt elérni? Táplálkozással, mozgással leginkább.

3, Lehetőségeid: tömegközlekedéssel jársz dolgozni, van napi 30 perced magadra, körvonalazd mi az amivel a legegyszerűbben tudsz kezdeni.

4, Cselekvés: Kezd a legkönnyebben megvalósíthatóval, pl.: szoktasd rá a szervezeted a napi 30 mozgásra. Ez lehet egy vacsora utáni séta, vagy hogy pár megállóval hamarabb szállsz le a buszról, bármi. Utána jöhet heti 2-3 alkalom komolyabb mozgás (futás, jóga, ami neked tetszik) is. Ha ez már jól működik, akkor jöhet a táplálkozás. Így építkezz tovább.

Amit ma megteszel, az nagyban hozzájárul a jövőbeni életed minőségéhez. Tehát a felelősség kérdése is itt van, benne van a változásban, merünk-e lépni? Fel merjük vállalni a döntésünket? A jövő bizonytalan, amire szintén jó ráfogni a halogatást. Pedig a végén csak magad hibáztathatod, hogy nem léptél!

Hogyan képzeled el magad 5, 10, 20 év múlva?

Biztosan írtál az iskolában ilyen címmel fogalmazást. Mi állt benne, mi volt az álmod? Mi valósult meg belőle? A gyerekkori éned, aki ezt írta, az büszke lenne most magára? Vagy inkább bele sem nézne a tükörbe? Támogatna, hogy elérd a célod és ehhez meg tedd az első lépést? Szerintem igen! Ezért hívd elő a benned élő gyermeket, aki tele van lelkesedéssel, nyitottsággal és tettre kész. Az érzelmeinket illatokkal is tudjuk támogatni, ahhoz hogy merjünk lépni, higgyünk magunkban és bízzunk a jövőben! Pár kedvencemet most megosztom veletek.

Valor - a bátorságért, hogy merj lépni

Believe - az önmagadba vetett hitért, önbizalomért

Motivation - a motivációért, ha néha lankadna (bárkivel megesik!)

Light the fire - gyújtsd be a tüzet, hogy a párod is veled tartson

Joy - az öröm illata, hogy ez a folyamat valóban élvezetes legyen

Ezek az illat keverékek átjutnak a vér-agy gáton, így bejutnak a tudatalattinkba és látványos folyamatokat indítanak el bennünk 1-2 hét alatt, amire mások is felfigyelnek majd. Tudod mi a szép benne? Biztos vagyok benne, hogy ez a folyamat önazonos lesz számodra is! Jól érzed majd magad önmagadban és nem lesz kétséged afelől, hogy jó úton jársz-e?

Valahol itt kezdődik a szabadság!

*A második részben pedig megosztom a saját tapasztalatom.

Illatos napokat,

Nóri

A bejegyzés trackback címe:

https://illoolajok.blog.hu/api/trackback/id/tr8217536312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ölelés egy palackban

Hogyan hozd ki Te is a legtöbbet magadból illóolajok segítségével és találj megoldásokat természetes módszerekkel. Hozd egyensúlyba a tested és a lelked illatokkal.

Friss topikok

Címkék

agyal (2) állapotfelmérés (6) allergia (1) alvás (3) anya (4) anyagi biztonság (3) anyák napja (1) anyaság (3) anya jól van (6) arcpermet (2) aromaterápia (8) bátorság (11) béke (7) belsőleg fogyasztható illóolaj (6) beszéd (1) be the change (12) borsmenta (6) cédrus (3) citrom (4) citromfű (3) coach (1) csináld (11) deviza (1) deviza számla (1) diffúzor (13) diy (3) édesanya (3) egészség megőrzés (11) együttműködés (6) elengedés (4) életmód (15) előadás (1) élőzés (1) ensanathermalhotel (1) érzelmeink illata (15) érzelmiállapot (6) érzelmiegyensúly (21) érzelmi állapot (7) érzelmi illatok (14) érzelmi egyensúly (5) esemény (4) eukaliptusz (1) euro (1) farm (2) farmlátogatás (1) fesztivál (2) feta krém (1) fizikai állapot (2) főzés (2) fűszer (1) fűszerezz (1) garancia (4) gary young (1) geranium (3) grapefruit (1) guacamole (1) gyakorikérdések (12) gyerekek és illóolaj (1) hogyan használd (8) home office (1) humusz (1) illat (23) illatosélet (25) illoolaj (23) illóolaj (28) immunrendszer támogatás (7) introvertált (1) iroda (1) itovi (6) jázmin (2) kamilla (1) kapcsolat (4) karácsony (1) kata (1) kattog (2) kende-hofherr krisztina (1) kerti parti (1) konyha (2) konzultáció (4) közösség (19) lelkiállapot (5) lepárlás (1) levendula (12) levendulaillóolaj (6) margit sziget (1) masszázs (3) mediátor (1) meditáció (3) megelőzés (10) meghitt (1) megoldás (7) mentálisegészség (5) merjlépni (8) merj lépni (13) mikrofon (1) milyen diffuzort válasszak (1) mindset (9) minőség (21) muskátli (2) muskotály zsálya (1) napozás (1) napozás utáni spray (2) negatívstressz (4) neroli (1) network marketing (2) nicolas landel (1) nőiváltó (1) nőiváltófesztivál (1) női váltó (1) nőknek (12) nyár (3) nyárillat (3) nyugdíjas évek (2) nyugtató (8) öngondoskodás (1) önsimeret (15) oregano (2) otthon (17) pacsuli (1) pajzsmirigy (4) parfüm (7) párkapcsolat (4) parlagfű (1) párologtató (3) pihentetőalvás (3) piknik (1) pollen (2) pozitívstressz (2) recept (5) release (2) rendezvény (3) reziliencia (6) ripkata (1) rólam (3) romantika (1) seed to seal (1) selfcare (1) sikeres (1) sikeresnők (17) spray (1) stressz (5) stresszkezelés (14) szaglászás (3) szalmagyopár (1) személyiségtípus (1) szeretet (2) színpad (1) szúnyog riasztó (1) találkozzunk (2) tapasztalat (19) táplálkozás (3) tavasz (1) tavasz illata (1) tél (1) testpermet (1) tipp (7) tippek (15) tömjén (2) top5 (1) tudatalatti (6) valentin nap (1) valódilevendula (2) változás (6) vegyszermentes (6) workshop (1) ygeneráció (2) ylanylang (4) ylday (1) youngliving (22) younglivingday (1) young living (4) zsálya (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása